Fibra bildas för att vi ska få mer resurser att göra nätet ännu snabbare, och till att bygga ut det i både stad och landsbygd. Vi kommer också att driva på konkurrensen för att priser och bindningstider ska pressas ännu mer.

Ytterst är målet ett av världens bästa bredbandsnät. För dig som kund eller anslutet hushåll ändras inte så mycket till en början. Du får fortfarande din faktura från din tjänsteleverantör. Läs mer om det nya bolaget på fibra.se – där hittar du också ett lanseringserbjudande, och kan kolla om du redan är ansluten till nätet.

Snabb kommunikation

I Eskilstuna Stadsnät går det fort. Eftersom nätet byggs med optisk fiber är överföringsmöjligheterna i stort sett obegränsade. Till skillnad från ADSL via telenätet och mobilt bredband påverkas inte din uppkoppling av avstånd till närmaste telestation eller vilken mottagning du har. Hur snabbt du surfar bestämmer du själv genom valet av internetleverantör. Det finns tjänster på upp till 1000 Mbit/s.

Du väljer själv

Stadsnätet är ett öppet nät med fri konkurrens mellan flera olika tjänsteleverantörer. Det betyder att du själv kan välja vem som ska leverera internet, TV, telefoni och andra bredbandstjänster hem till dig. Att ha bredband via stadsnätet innebär alltså att du inte blir låst till en enda tjänsteleverantör. Du har full frihet att välja de tjänster som passar dina behov och din plånbok.

I Tjänsteguiden kan du se alla tjänster och leverantörer du har att välja på.

Låga priser

Det är prisvärt att använda sig av stadsnätet. Det märker du om du jämför kostnaden för den hastighet du får med mobilt bredband och ADSL eller ringer via traditionell telefoni. Ett normalhushåll som ansluter sig till stadsnätet kan sänka sin månadskostnad för internet, TV och telefoni markant. De låga priserna beror på konkurrensen mellan tjänsteleverantörerna och att vi byggt en stabil och säker infrastruktur till dem.

Driftsäkert

Vi placerar fibern under jord, skyddad från väder och vind, vilket näst intill tar bort risken för avbrott.